Ny VD Haga Science Center

Ny VD Haga Science Center

Namn: Andreas Garp
Ålder: 50
Bor: Gävle
Familj: Fru Karin och två barn 12 och 8
Fritidsintressen: Idrott, golf i synnerhet
Beskriv dig själv som person med tre ord: Prestigelös, nyfiken, glad

Vad har du för (professionell) bakgrund?

Många år i exekutiva befattningar, jag har bott i Kina under många år. Med koppling till Haga Science Center så är det min roll som VD för Mellansvenska Handelskammaren.

Vad fick dig att söka tjänsten?

I och med mitt tidigare jobb på Handelskammaren öppnades ögonen för vikten av vår basindustri och de utmaningar som de har. Energifrågan är såklart högaktuell just nu men även kompetensförsörjningen. Vidare kommer jag från en uppväxt inom basindustri och har bott på orter där stålet rinner i varje person; Sandviken, Söderfors, Borlänge och Kopparberg. Jag vill lyfta kunskapen om hur viktiga bruksorterna är för Sverige och vårt område. Hur kan vi tillsammans säkerställa att det finns kompetens i framtiden? Hur kan vi lyfta våra företag och kunskapen om vad de gör?

Varför tror du att du fick tjänsten?

Jag tror att det beror på min förståelse för basindustrin och mitt nätverk regionalt och nationellt. Mitt brinn för att göra gott i samhället.

Vad vill du i din roll som VD för Haga Science Center?

Jag vill tillsammans med de fantastiska företag vi har, skapa förutsättningar för kunskapande, för att lära sig hur det hänger ihop. Lyfta stoltheten i vår region.

Hur ser Haga Science Center ut om tre år?

Då ser jag framför mig att det rullar in två bussar med skolbarn, en från Hedemora och en från Ljusdal, som skall experimentera med hur de kan få en bil att gå längre med hjälp av rätt material och rätt energi. Samtidigt som två internationella företag träffas tillsammans med lokala företag och våra lärosäten för att lösa en omställningsfråga.

Senast ändrad : 2022-10-28